Om klinikken

Lægerne i Bjert

Lægehuset er en kompagniskabspraksis, hvilket betyder at du som patient er tilmeldt lægehuset og ikke den enkelte læge. Du kan naturligvis altid bestille tid hos en bestemt læge, men i akutte tilfælde kan det være nødvendigt at vælge den eller de læger der er tilrådighed på det pågældende tidspunkt.


 

Historien om vores praksis

Denne lægepraksis blev etableret i 1877, da bønderne i Bjert ikke længere ønskede at være afhængige af, at lægen kom fra Kolding. De ønskede at få deres “egen” læge til Bjert. Det var før regionerne bestemte, hvor lægerne skulle være.

De velhavende og handlekraftige bønder stykkede sammen til et stykke jord fra “Vesterbygård” og byggede et hus til lægen. Lægen blev ansat i et aktieselskab, indtil han fik så mange patienter, at han kunne købe sig “fri” og blive selvstændig praktiserende læge.

Det hus, der dengang blev bygget til lægen, er huset beliggende Gammel Bjert 26 A.

I 1938 blev der bygget en knopskydning på det gamle hus hvor Lægeklinikken fungerede i frem til 1991. I 1991 var der efterhånden opbygget basis for 2 praktiserende læger i Bjert. Lokalerne var uegnede til 2 læger og den gamle bygning blev derfor revet ned i april 1991. Torben Krogh og Anne Brahe byggede det nuværende lægehus (Gammelbjert 26 B) i perioden 1/4-91-1/7-91. Under bygningen af det nye lægehus, flyttede klinikken over i den gamle hestestald, liggende i det ”gamle lægehus”. Denne stald var selvsagt renoveret og indlemmet i huset som  dengang og i dag fungerer som privatbolig.

Der har således været lægehus her siden 1877.